2013. november 10., vasárnap

November 11: Veteránok napja

Sziasztok!

Tudom, hogy nem szokványos, hogy történeteken kívül mást is posztolok ide, de úgy érzem - amilyen érzelmi állapotba kerültem a videó megtekintése után -, hogy muszáj megosztanom ezt a kisfilmet, hátha mást is pont annyira megráz a történet, mint engem... Ki tudja, kihez jut el; talán valaki olyanhoz, aki többet is tud tenni, mint hogy a megosztás gombra kattint.

És bárcsak én is többet tehetnék! Sőt, remélem, életem során eljutok egy olyan szervezethez, programhoz, közösséghez, ami lehetőséget ad majd arra, hogy akárkinek is segítsek, de mindaddig az önkénteskedésen kívül még ezzel szeretnék elérni valamit, valakit.

November 11-e az Amerikai Egyesült Államokban a Veteránok napja. Ebből az alkalomból készítették ezt a videót Jim Wolf michigani hajléktalan, alkoholista, emellett katona, veterán segítségével, melyben a férfi külső átváltozását mutatják be. Lehet azt mondani, hogy egy új frizurától és ruhától semmi nem változik, de véleményem szerint ez nem így van. Ahhoz, hogy valaki a javulás útjára térjen - ahogy ezt Jim meg is tette -, nem kell más, csak egy kezdeti lökés, bátorítás. Sokaknak ez egy idézet, egy jelentéssel bíró dal, családtagjának biztatása, egy mondat, hogy "igenis, képes vagy rá".

Rengeteg film készült már az Amerikában élő hajléktalanokról, és meglepő vagy sem, többségük egy, a háborút megjárt katona, aki hazatérése után nem találta a helyét a világban, a hazájában, melyet szolgált, melyért az életét adta volna.
Úgy vélem, a videó végén látható öröm, mindannyiunkat buzdíthat arra, hogy igenis tenni kell a bajba jutott emberekért, még ha egy ideig ez csak az ilyen szívszorítóan sokat érő videók megosztását is jelenti.



Legyen szép életetek!

Flóra xo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése